ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tuggummiligan – till slut sprack bubblan

Kristoffer Rengfors · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011

Vågen av fräcka stölder mot tuggummiautomater i södra Stockholm kan vara löst. 17 ungdomar mellan 14 och 16 år har identifierats.

klar

Artikellänk är kopierad

En våg av fräcka stölder riktade mot tuggummiautomater i södra Stockholm är nu på väg att få en upplösning. 17 ungdomar i åldrarna 14–16 år har identifierats av söder-ortspolisen och misstänks nu för brotten. Totalt tros gänget vara ansvarigt för brott i 18 ärenden, varav nära hälften är stölder riktade mot tuggummiautomater. – Många av de här ungdomarna har varit misstänkta för flera rån och några har även dömts. Det här är inte första gången de är misstänkta för brott, säger Pär Lindberg, utredare vid ungdomsgruppen på söderortspolisen. Ett par av de unga är just dömda för en serie personrån i Hägersten och mot sovande resenärer på t-banans röda linje. I avvaktan på dom har gänget fortsatt begå brott, bland annat  genom att bryta upp tuggummiautomater. De har enligt polisen varit orädda och gänget har bildat en ring kring dem som förstört automaterna. Gänget har struntat i allmänhetens försök att ingripa. I flera fall har även ärendena fått läggas ner då polisen inte kunnat identifiera de inblandade. Tuggummiautomaterna står oftast utanför kassorna i affärer, och har de inte tömts på ett tag finns det en del pengar i dem. – Det är väldigt olika beroende på när de tömmer dem men i de här fallen rör det sig om allt från 200 kronor upp till några tusen kronor, säger Pär Lindberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro