ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tummen upp för skolk i betyget

Hanna Berndtsson · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Maire Jönsson, 17, Adam Kärrland, 18, Anna Linder, 17, Christoffer Svensson, 17, Alexandra Olsson, 18. Tobias Lindblad, 17, gör tummen ner. 

Maire Jönsson, 17, Adam Kärrland, 18, Anna Linder, 17, Christoffer Svensson, 17, Alexandra Olsson, 18. Tobias Lindblad, 17, gör tummen ner.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Skolministerns förslag att skolk ska skrivas in i betyget, mottas positivt bland elever på landets gymnasieskolor. Till och med på skolor där skolk är vanligt.Skolminister Jan Björklunds skärpning av disciplinen i svenska skolor byggs nu på med förslaget att skriva in skolk i elevernas betyg.

Metro besökte Frans Suell och Jörgen Kocksgymnasiet i Malmö där skolk är förhållandevis vanligt. Majoriteten av de elever på skolan som Metro talat med är ändå positiva till att skolk redovisas på betyget.– Jag tror att många skärper sig om frånvaron skrivs in i betyget, säger Anna Linder 17 år.– Det kan bli problem om det inte sköts rätt av dem som rapporterar in frånvaron, säger Alexandra Olsson 17 år.

Tobias Lindblad, 17 år, tycker dock att det är en dålig idé.– För mig hade det inte gjort någon skillnad om det skrevs in i betyget, säger han.

Rektorn för Livsmedelsprogrammet vill helst vända på begreppen och istället skriva in närvaro i betyget.– Det skulle vara värt väldigt mycket för eleven att ha med sig ett dokument där det står svart på vitt att personen närvarat i skolan. Arbetslivet bygger ju bland annat på att vara närvarande, säger Thommy Göransson.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro