ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tung vårdsommar kan bli lika tung vårdhöst

Peter Löwendahl · 27 Aug 2013
Uppdaterad 27 Aug 2013
Tung vårdsommar kan bli lika tung vårdhöst Sommaren på Sahlgrenska blev precis så tuff som Vårdförbundet befarade.

Tung vårdsommar kan bli lika tung vårdhöst Sommaren på Sahlgrenska blev precis så tuff som Vårdförbundet befarade. Foto: Christina Blom


Dubbelpass, överbeläggningar och övertid. Sommaren blev precis så tung för sjuksköterskorna som Vårdförbundet befarade. Och nu är oron stor. "Hur hösten ska bli? Jag vet inte", säger Martin Håland, Vårdförbundet, uppgivet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Du börjar 6.45 men vet inte när du slutar för du vet inte om du blir avlöst klockan 16 eller får jobba till 22. Man kan inte boka upp med grannarna att grilla på kvällen, till exempel. Och sedan hur trött man är mot slutet, och så ska man jobba igen dagen efter.

Martin Håland, förtroendevald på Vårdförbundet på Sahlgrenska, förklarar vad ett dubbelpass innebär. Och dubbelpass är det många av Sahlgrenskas sjuksköterskor som har jobbat i sommar.

LÄS MER: Här täcker 17 sjuksköterskor upp för 150 saknade

– Det har varit väldigt mycket övertid, väldigt mycket dubbelpass på flera enheter. Framför allt på neonatal barn, förlossning och medicinvårdavdelningarna, säger han.

Den kompletta bilden av sommaren är några veckor bort, men den första översiktsbilden får Martin Håland att sucka när hösten kommer på tal.

– Ja. Jag har bara ett jakande svar på det. Hur blir det med personalen som har slitit i sommar? Folk har ju ställt upp på dubbelpass för att andra ska kunna vara lediga, men det tär ju med dubbelpass. Vi är oroliga för hur man ska orka med hösten. 

LÄS MER: Sjuksköterskebrist stänger medicinakuten i Mölndal

LÄS MER: Ambulanspersonalen hinner inte äta

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro