ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tunga profiler i Metros nya eventsatsning

Sofia Clason · 19 Sep 2017
Uppdaterad 19 Sep 2017
Metro Events första tillställning blir en konferens om källkritik.

Metro Events första tillställning blir en konferens om källkritik. Foto: Claudio Bresciani/TT, Metro


Mediehuset Metro utvecklar ett nytt affärsområde, Metro Events, som arrangerar föreläsningar, konferenser och galor utifrån Metros bevakningsområden.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Events första tillställning blir en konferens om källkritik, som hålls på Chinateatern i Stockholm den 21 november.

– Med Viralgranskaren, som vann Stora Journalistpriset 2014, har Metro fått en ledande roll inom källkritik. Efter succén med Källkritikens Dag i våras, ordnar vi nu en konferens för den som arbetar med kommunikation, eller som är samhälls- och medieintresserad, säger Jenny Hedelin, ansvarig för Metros nya eventstrategi.

På konferensen kommer bland andra Gunilla Herlitz, tidigare VD för Bonnier News, debattören Johan Norberg, journalisten Jack Werner och Metros prisbelönta profiler från Viralgranskaren, Åsa Larsson och Hugo Ewald, att medverka.

Eventet kommer att ledas av komikerduon Rachel Mohlin och Marrias Konnebäck, från satirprogrammet Public Service.

– Det ska bli spännande och intressant att vara med på en konferens om källkritik. Humor och satir kan skapa diskussion och engagemang kring aktuella ämnen, så jag vill bidra med en rejäl dos nyfriserad perukhumor, säger skådespelaren och imitatören Rachel Mohlin.

Metro Events är en del av Metrokoncernenens pågående affärsutveckling, som tog fart när Custos klev in som ägare tidigare i år. En omgörning av metro.se, storsatsning på e-sport och en nydesignad papperstidning med tematiserad dagsutgivning, är några av nyheterna.

– Genom Metro Events kan Metro-gruppen skapa ännu en affär med utgångspunkt i Metros redaktionella innehåll. Det är med stor tillfredställelse som jag ser på den fart och energi mediehuset Metro nu utvecklas, säger vd Mikael König.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro