ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tungt i finalen för Anders Gustafsson

Mats Jonsson · 23 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sista medaljhoppet i kanot, Anders Gustafsson, paddlade i mål som sjua. 

Sista medaljhoppet i kanot, Anders Gustafsson, paddlade i mål som sjua. 


Fiasko också för sista kanothoppet

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Gustafsson var Sveriges sista medaljhopp i kanot. Men precis som Markus Oscarsson räckte han inte till i finalen. Han slutade sjua.

Ivrig iväg var i finalen i K1 500 meter var Anders Gustafsson. Så ivrig, att han blev varnad för tjuvstart. När loppet väl startade var svensken ändå en bit efter redan efter 100 meter. Kanadensaren Adam van Koeverden, som var ute efter revansch, för hans missade guldmedalj i förra OS:et, startade bäst och hade ett tag ledningen med en båtlängds marginal men han fick ge sig under de sista 250 meterna mot australiern Ken Wallace, som tog guldet med fyra tiondelars marginal efter en magnifik spurt. Wallace paddlade på banan utanför Anders Gustafsson men svensken hade ingen möjlighet att gå med i australierns tempo och även om det såg ut som om Gustafsson hade häng på en bronsmedalj, föll han tillbaka under de sista 100 meterna och slutade på en sjundeplats, slagen med en och en halv sekund av segrande Wallace. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro