ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tunnelkupp i fängelse upptäckt i sista sekund

Metro Chile · 13 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett rymningsförsök som hämtat ur en matinéfilm upptöcktes i sista sekund på Collina-fängelset i Chile. Hundratals knarklangare och mördare skulle rymma genom en 100 meter lång tunnel, som grävdes utifrån.Det var ett uppsnappat telefonsamtal under en drogutredning som ledde polisen på spåret.Tre fångar höll på att organisera en knarkaffär med 35 kilo kokain som skulle finansiera bygget av den sista tunnelsträckan.De listiga fångarna hade anlitat gruvarbetare som skulle gräva sig in fängelset.

När tunneln upptäcktes var den till 70 procent färdigställd. Sedan december i fjol hade de hunnit hacka sig fram 102 meter med en takt av en meter per dag.Fångarna på insidan behövde bara luta sig tillbaka, betala gruvarbetarna 1 400 kronor i veckan och sälja platser i tunneln till andra fångar.I slutet av den här månaden beräknas tunneln ha stått färdig om den inte upptäckts.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Chile
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro