ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turista billigt med rent samvete

Maria Forsström · 17 Apr 2012
Uppdaterad 17 Apr 2012

Sugen på att resa lite? Satsa på ett land i ekonomisk kris. Sänkta priser i krisländer lockar svenska turister, rapporterar tidningen Fokus. Främst handlar trenden om Grekland.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Stillberg, 28, ljudtekniker från Stockholm blev glatt överraskad av de låga priserna. – Jag ska åka till Paris men den resan är planerad sedan länge. För mig kom de låga priserna som en positiv överraskning. Kanske passar jag  på att åka till London till sommaren.
Maria Stillberg, 28, ljudtekniker från Stockholm blev glatt överraskad av de låga priserna. – Jag ska åka till Paris men den resan är planerad sedan länge. För mig kom de låga priserna som en positiv överraskning. Kanske passar jag  på att åka till London till sommaren.Foto: Andreas H Nilsson

Sänkta priser i krisländer lockar svenska turister, rapporterar tidningen Fokus. 

Det handlar främst om Grekland där biljettpriserna sänkts med i genomsnitt  500 kronor på grund av minskade hotellkostnader. Detta efter att ha haft en turism som gick ner 5 procent under väntan på eventuell statsbankrutt. Efter att läget stabiliserats har dock resebyrån Apollo sett en 20-procentig ökning i bokningstakten, skriver tidningen.

De är en av resebyråerna som drar nytta av politiska situationer i sina kampanjer.

– Med tanke på dagsläget är det förstås ytterligare en anledning att åka dit och hjälpa till att få ekonomin på fötter, säger Apollos Kajsa Moström till Fokus.

Samma trend gäller andra eurokrisdrabbade länder där prissänkningar väntas (se faktaruta). På Fritidsresor hör spanska Mallorca och Menorca till sommarens bäst bokade resmål, och på Ving har både Spanien och Grekland hämtat sig efter en släpande vinter.

– Omvärlden har fått positiva signaler. Jag tror att turismen blir ännu viktigare nu, för att få landet på fötter, och de kommer förmodligen att göra allt för att se till att turisterna inte påverkas av eventuella oroligheter, säger informationschefen Magdalena Öhrn till Metro.

– Och det är länder med stark restradition för svenskar. Tänk bara på Thailand efter tsunamin när vi ville åka tillbaks för att hjälpa till att stötta landet.

Vilket tillfälle att få vara snål och god samtidigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro