ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turistbåt gick på grund - kaptenen var på toa

Victoria Gillberg · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Färja 
  Finsk turistfärja gick på grund utanför Helsingfors i fredags. Kaptenen satt inlåst på toan. Färjan på bilden är inte den färja artikeln gäller.
Färja Finsk turistfärja gick på grund utanför Helsingfors i fredags. Kaptenen satt inlåst på toan. Färjan på bilden är inte den färja artikeln gäller.Foto: Hasse Holmberg /Scanpix

Det var i fredags turistfärjan gick på grund utanför Helsingfors. Färjans kapten hade råkat bli inlåst på toaletten då låset gått i baklås. Kaptenen hade ropat på hjälp men ingen hade hört honom.

En anställd hade lyckats sakta ner båten men trots det gick den på grund. På båten, som körde turist runt i finska skärgården, befann sig endast 54 personer. Några av passagerarna fick blåmärken men ingen skadades allvarligt i olyckan.

Nu ska kustbevakningen utreda händelsen för att se om kaptenens agerande kan vara kriminellt. Vilket färjebolag och hur länge kaptenen befann sig inne på toaletten är inte fastställt.

– Han satt fast på toaletten. När de lyckades få ut honom var det redan för sent, säger Jan Sundell ansvarig för utredningen till Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro