ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turister hotas i Egypten

Karin Winter · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014

Varningen till egyptiska turiser: Lämna landet annars riskerar ni att attackeras.

klar

Artikellänk är kopierad

En islamistisk grupp hotar via twitter att attackera turister om de inte lämnar landet före den 20 februari, rapporterar Reuters. Samma grupp, Ansar Bayt al-Maqdis, har tagit på sig självmordsattacken mot en turistbuss i söndags där två sydkoreaner och en egypt miste livet.

Efter attacken varnar svenska ambassaden i Egypten för risken för ytterligare terrordåd, men man avråder inte för resor till turismområden vid Röda havet. Under sportlovsveckorna har resebyrån Ving cirka 300 personer i turistområdena Hurghada och Marsalanområdet per sportlovsvecka. Fritidsresor har drygt 530 resenärer i Egypten.

– Vi står i direktkontakt med UD just nu. Vi håller också på att gå ut med information angående bombattacken mot en turistbuss i söndags, säger Mathias Bergendahl, pressinformatör på Fritidsresor.

UD varnar för att åka till andra områden än just turistområdena kring Röda havskusten. Resor till Kairo och Luxor är därför inte rekommenderade. Sedan president Mursi avsattes i juli förra året har hundratals poliser, militärer och civila egyptier dödats, men hittills har turister varit förskonade från attacker, enligt Reuters. Turismen i Egypten har minskat drastiskt sedan 2011, men nyligen ändrade UD sina rekommendationer för resor till turistorterna längs Röda havet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Winter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro