ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turister skräpar ner i fjällen: "Litervis med alkohol, mat och kängor"

Valerie Kaspersen · 19 Mar 2019
Uppdaterad 19 Mar 2019
Det sker mer nedskräpning när intresset för fjällvandring växer.

Det sker mer nedskräpning när intresset för fjällvandring växer. Foto: TT/ Unsplash.


Intresset för fjällvandring ökar, men även nedskräpningen, menar Länsstyrelsen. "Friluftslivet ökar och med det kommer också okunskapen," säger Stefan Hamréus vid Länsstyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Intresset för fjällturism har vuxit sig allt starkare. Men enligt Stefan Hamréus, tillsynsman hos länsstyrelsen i Dalarna, är det inte bara positivt. Det innebär också mängder av sopor, rapporterar SVT.

– Strösoporna kan vara konserver som man bara låter ligga eller att man bajsar två meter från leden och låter toalettpapper ligga. Mängdsoporna är till exempel litervis med alkohol, mat, kängor som lämnas kvar. Man tar med sig sådant som man egentligen inte behöver – man överkonsumerar helt enkelt, säger han till SVT.

Under tisdagen ska fjällaktörer samlas för att lösa problemen som har uppstått.

– Det är nästan jobbigt att prata om. Det finns de som sköter sig helt exemplariskt, men så finns det en klick människor som inte sköter sig och inte vet hur man beter sig och vi kan inte se förbi det, säger Stefan Hamréus till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro