ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turkiets president ska ha köpt olaglig olja från IS

Julia Kimell · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Rysslands försvarsminister  Anatolij Antonov har bildbevis på att  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj handlar med IS-olja.

Rysslands försvarsminister  Anatolij Antonov har bildbevis på att  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj handlar med IS-olja. Foto: Hans Punz/TT/Francois Mori/TT


Rysslands försvarsminister säger sig ha bevis för att Turkiets president Erdogan är involverad i illegala oljeaffärer med Islamska staten.

klar

Artikellänk är kopierad

Anatolij Antonov, försvarsminister i Ryssland, uppger att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj har varit delaktiga i Islamska statens oljeaffärer.

– Turkiet är huvudimportör av den stulna oljan – som egentligen tillhör Syrien och Irak. Den information vi fått pekar på att presidenten är inblandad i den här kriminella verksamheten, där hans son styr ett av de största energibolagen, och en annan son har blivit utnämnd till energiminister. Vilket familjeföretag, säger Antonov till Reuters.

►LÄS MER:  Ryssland fortsätter med drönarflygningar

IS tjänar miljontals kronor om dagen på den otillåtna oljetransporten. Något som USA försöker stoppa genom att bomba oljekällorna, enligt den arabiska nyhetssajten al-Monitor

Under dagen har ryska myndighetspersoner sagt ett de har bevis i form av satellitbilder som talar för att Turkiet är huvudkonsument av IS olja. På dessa satellitbilder ska man se hur oljetankbilar kör från IS-territorier till Turkiet. Spanarna säger sig känna till tre rutter där olja har passerat in till Turkiet.

►LÄS MER:  Zlatans glöd fångad i olja

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro