ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Turkiskt badhus på Södermalm stoppas

Ann Hagman · 14 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Turkiskt badhus.
Turkiskt badhus.

Staden lovordade planerna på ett turkiskt badhus vid moskén på Söder. Nu är bygget uppskjutet – om det ens blir av.Stockholm stad skulle få sitt förs­ta hamam – ett traditonellt turkiskt bad. Det lovade staden och byggföretaget Hydroscand för två år sedan. I år skulle det stå klart bredvid moskén på Södermalm. I stället blev bygget uppskjutet på obestämd tid.– Vi vill fortfarande bygga ett riktigt hamam, men det hänger på ekonomiska förhandlingar med kommunen som vi fortfarande sitter i, säger den nya projektledaren Stefan Demirian på Castellen Förvaltning.

Castellen tog över projektet när Hydroscand drog sig ur för några månader sedan. Om och när badhuset blir verklighet är osäkert. Men Stefan Demirians plan är att det ska bli 470 kvadratmeter stort.– Traditionellt sett ska ett hamam vara ett mörkt utrymme utan insyn. Men ritningarna är inte offentliga ännu, vi är inne i en pågående förhandling.

När staden godkände den ursprungliga planen var platsen bredvid moskén en viktig faktor. Den nya projektledaren resonerar annorlunda:– Jag tycker inte att badet ska förknippas så starkt med moskén. Det här ska vara ett hamam för alla.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro