ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals barn antagna” till lärarutbildningen i Uppsala

Johan Wikén · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Felutskicket skapade en hel del förvirring.

Felutskicket skapade en hel del förvirring. Foto: TT/Täby kommun


Över 5 000 barn i Täby har antagits till lärarutbildningen vid Uppsala universitet. "De flesta skrattar och ser det komiska i situationen", säger Patrik Forshage, utbildningschef i Täby kommun till UNT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det råder visserligen lärarbrist i Sverige. Men när tusentals barn i åldrarna 6-14 år i Täby fick brev om att de antagits till lärarutbildningen i Uppsala skapade det förvirring.

– Visst är våra elever i Täby väldigt duktiga och visst finns det en lärarbrist, men de borde nog gå färdigt grundskolan och gymnasiet först om de ska utbilda sig till lärare, säger Patrik Forshage, utbildningschef i Täby kommun, till UNT.

►LÄS MER: Tusentals svenskar fick inkassobrev av misstag

Det egentliga budskapet till barnen skulle vara att de var välkomna till nästa skolår. Men på tryckeriet hade beställningen blandats ihop med en beställning från Uppsala universitet. Därför skickades lärarutbildningens brev till barnens adresser.

De flesta föräldrar verkar ha tagit beskedet med ro, enligt Patrik Forshage.

– De flesta skrattar och ser det komiska i situationen, säger han till UNT.

Det är oklart vad de blivande Uppsalastudenterna kommer att få i sina brevlådor. Utskicken till dem görs först den 9 december, enligt Anna Hagborg på Uppsala universitet.

LÄS MER: Här avslöjar Martin, 25, Media Markts prisbluff

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro