ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals furries evakuerade efter klorattack

Tomas Lundin · 8 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014

Foto: All Over Press/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Nitton personer fördes till sjukhus efter en gasattack mot en träff för personer som gillar att klä ut sig till djur, så kallade furries. – Det var chockerande, säger en röd panda.

Tusentals personer hade samlats på ett hotell i Rosemont utanför Chicago, många utklädda i djurdräkter, skriver Chicago Tribune.  ► LÄS MER: Här är konventet där de festar som djur

Plötsligt började några besökare känna en lukt som några beskrivit som den som känns inne i en simhall. Många kände illamående och yrsel och 19 fick föras till sjukhus. Tusentals furries och andra besökare fick evakueras.

– Det var chockerande. Det var som när du går ner i en pool, det var stickande, säger evakuerade besökaren Chris Delaney, utklädd till röd panda, till Chicago Tribune. 

Räddningspersonal kunde hitta källan till den giftiga gasen i ett trapphus på nionde våningen, klor i pulverform som man tror har lämnats där medvetet för att sabotera. Efter några timmar kunde FurFest fortsätta. ► Deras hobby – att klä sig i djurdräkt

Furry är en subkultur där man klär ut sig till djur med mänskliga drag som armar och ben och även kan uppträda på ett djurlikt sätt. De som klär ut sig kallas för fursuiters.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro