ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals har röstat på Årets sexist

Mimmi Epstein · 7 Feb 2014
Uppdaterad 7 Feb 2014
Den mindre smickrande utmärkelsen "Årets sexist" belönas med en hemsnickrad mugg. "Det går att dricka ur bröstvårtan och den går att diska," skriver Tomas Gunnarsson.

Den mindre smickrande utmärkelsen "Årets sexist" belönas med en hemsnickrad mugg. "Det går att dricka ur bröstvårtan och den går att diska," skriver Tomas Gunnarsson. Foto: Tomas Gunnarsson


På fredagskvällen tillkännages vilket företag som utsetts till Årets sexist 2013. Det är fotografen och bloggaren Tomas Gunnarsson, känd som Genusfotografen, som har nominerat sex företag till den mindre smickrande utmärkelsen. – Det finns en klar vinnare, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

American Apparels reklam för sin unisexskjorta är en av sex nominerade.
American Apparels reklam för sin unisexskjorta är en av sex nominerade.Foto: American Apparel

Tomas Gunnarsson har låtit sina läsare rösta fram årets sexist bland sex nominerade. Men natten till fredagen var han tvungen att stänga ner röstningsfunktionen.

– Det var någon som ville att TT skulle vinna och som hade kommit på något sätt att få en kandidats röster att skjuta i höjden, säger Tomas Gunnarsson. Innan han stängde ner omröstningen hade 27 000 röstat.

– Det känns coolt. Jag hade siktat på tusen, säger Tomas Gunnarsson.

– Grejen med tävlingen är att låta folk engagera sig i att analysera de här bilderna som jag tycker visar sexismens sex olika ansikten. Och folk har knappt kunnat välja, men nu finns en klar vinnare, säger Tomas Gunnarsson.

Vinnaren kommer att få en kopp föreställandes ett bröst med en bröstvårta som det går att dricka ur. I kväll klockan 20.00 tillkännages vem som blir Årets sexist och hur prisutdelningen kommer att gå till.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro