ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals samlades mot rasism i Stockholm

Karolina Skoglund · 27 Maj 2014
Uppdaterad 27 Maj 2014

Foto: TT


Tusentals samlades på Sergels Torg under tisdagen för manifestera mot rasism.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT
Initiativtagaren Seluah Alsaati.
Initiativtagaren Seluah Alsaati.Foto: Privat

Under tisdagseftermiddagen hölls manifestationen "Inte i mitt namn – manifestation mot rasism"på Sergels Torg. Eventet lades upp på Facebook på måndagskvällen och redan på tisdagen hade 2 800 människor personer anmält att de skulle komma. Initiativtagare är Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet i Stockholm. 

Skyltar mot rasism uppsatta i tunnelbanan

– Det var i går eftermiddag när jag kollade på Facebook och pratade med vänner som jag insåg att denna manifestation behövdes. Det var många som var ledsna och upprörda av valresultatet. Då kände jag att jag ville göra något konkret och samla folk. Sverige ska skicka två sverigedemokrater till EU, men det är inte i vårt namn, säger hon. 

På manifestationen talade Kawa Zolfagary, initiativtagare till Vita Kränkta Män samt Genusfolket, Christina Höj Larsen, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, Veronica Palm, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, och Alex Bengtsson från Expo. 

LÄS ÄVEN: Svensk antirasism kan vara en förebild för EU

Här spelar de mot rasismen

Manifestation mot rasism i Hökarängen start för ”Linje 18”

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro