ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals teoriprov inställda efter teknikproblem

Johan Kellman Larsson · 11 Nov 2011
Uppdaterad 11 Nov 2011

Tekniska problem har drabbat Trafikverket. Tusentals teoriprov inställda i hela landet. Therese, 26, drabbad: Jättejobbigt, verkligen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Tekniska problem har uppstått i Transportstyrelsens system för kunskapsprov. Därför har man tillsammans med Trafikverket beslutat att tillfälligt avbryta provverksamheten i landet, meddelar Transportstyrelsen på sin hemsida. Therese Rejment, 26, skulle göra sitt teoriprov i Stockholm i onsdags. Men hon fick vända i dörren – provet var inställt. – Det var extremt jobbigt. Jag hade tagit ledigt från jobbet för att plugga hela dagen. Jag var jättenervös och blev grymt besviken när jag insåg att att det inte skulle bli av. Therese fick själv ringa till Transportstyrelsen och boka en ny tid. Ylva Lundin, informationschef vid Trafikverkets förarprov, berättar att problemet är omfattande. – 6 000 teoriprov i snitt genomförs i landet varje vecka. Och eftersom systemet legat helt nere sedan i morse (torsdag) och beräknas komma i gång först någon gång under nästa vecka, så innebär det att problemet är allvarligt, säger Ylva Lundin. Vad säger ni till alla de som uttrycker sin besvikelse? – Vi gör allt vi kan och har förståelse för att många är frustrerade. Det vi jobbar på nu är bland annat att kontakta dem som inte kommer kunna göra provet, så att man inte behöver åka i onödan, säger Ylva Lundin. Trafikverket meddelar att man hoppas få i gång verksamheten som vanligt under nästa vecka. Mer information finns på Korkortsportalen.se

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro