ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tusentals vill hedra Riccardo Campogiani

Petter Sundsten · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sergels torg blev för litet. Nu flyttas antivåldsmanifestationen. Tusentals personer väntas hedra Riccardo Campogiani och markera mot det meningslösa gatuvåldet.– Jag är själv en orolig förälder då min son är ute, säger Hasse Aro, en av de medverkande i morgon.Det började som ett upprop på Facebook: ”Bevara oss från gatuvåldet”. Initiativtagare var 15-årige Anton Adele. I går hade man fått 55 000 medlemmar. I morgon arrangerar Anton Adele och hans pappa en antivåldsmanifestation. Först tänkte de ha den på Sergels torg. Men efter det massiva genomslaget flyttas nu manifestationen till Kungsträdgården.

Där ska en tyst minut hållas för Riccardo Campogiani, som dog efter misshandeln i fredags, och Anton Adele ska hålla tal. Den prisbelönte tv-programledaren Hasse Aro tackade ja direkt till att vara moderator.– Det är ett otroligt bra initiativ. Jag blev jävligt upprörd över det inträffade. Dessutom vet jag vilka de inblandade är. I vid mening är de i mina barns umgängeskrets, säger han.

Tror du att manifestationen kommer att göra någon skillnad?– Jag tror att det går att förändra, eftersom det kommer från de unga själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro