ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-experten: Här är serierna du borde streama i helgen

Felicia "Fröken-tv" Johansson · 23 Feb 2017
Uppdaterad 23 Feb 2017
"Riverdale" är en av serierna som Fröken tv tycker att du ska streama i helgen.

"Riverdale" är en av serierna som Fröken tv tycker att du ska streama i helgen. Foto: IBL/Alamy


Äntligen fredag och äntligen helg. Men när Melodifestivalen” inte längre känns lika kul och ”Fångarna på fortet” har blivit aningen enformigt så måste vi ta en annan utväg, utvägen heter streaming. Här är fem serier Felicia "Fröken tv" Johansson tycker du borde streama i helgen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Santa Clarita diet 

Varning för känsliga tittare i synnerhet om du lider av blodfobi då vissa scener är ganska råa och äckliga att titta på. Kan du se förbi det och vill åt en komedi som är unik på alla möjliga plan så är din helg förmodligen räddad nu. Drew Barrymore (50  first dates) och Timothy Olyphant (justified) spelar huvudrollerna i denna udda skräckkomedi med zombietema. Jag har inte sett något likande i serieväg förut och skulle beskriva den som en blandning mellan ”izombie”, ”Dexter” och ”Desperate housewives”. Vill du se något roligt, unikt och lite halvgalet med bra skådespelare i helgen så får du inte missa denna nya skräckkomedi. Hela första säsongen finns på Netflix.

Riverdale 

Acke var serietidningen om den rödhåriga tonårskillen som inte kan bestämma sig om han vill vara tillsammans med Betty (den goda) eller Veronica (den onda). Nu har den blivit en ungdomsserie. ”Riverdale” är en blandning mellan ”One tree hill” och ”Pretty little liars” vilket är en positiv jämförelse när det kommer till ungdomsserier. ”Riverdale” har en något mörkare ton än jag minns att tidningen hade men den följer samma karaktärer som i tidningen. På den kvinnliga fronten så lyckas serien verkligen och har många starka karaktärer i fokus som har blivit mer ett team än rivaler vilket uppskattats. I rollerna kan vi K.J. Apa (shotlad street), Cole Sprouse (the suit life on deck), Mädchen Amick (twin pekas) och Luke Perry (Beverly hills 90210). Nya avsnitt släpps varje fredag på Netflix.

The magicians 

Som Harry Potter-fantast så blev jag lite nervös men glad när det förra året släpptes en helt ny serie där vi får följa några karaktärer i en magiskola, i detta fall på ett college i New york. Serien är baserad på en boktrilogi skriven av författaren Lev Grossman. Personligen blev jag positivt överraskad när jag såg första avsnittet och ville därför naturligtvis se mer direkt. Är du som mig ett fan av Harry Potter och undrat nästan hela ditt liv vart ditt brev från Hogwarts försvann så lär The magicians kunna rädda din helg på ett magiskt sätt – det hela handlar om magi trots allt. Gillar du fantasy överlag så ge serien en chans i helgen. I rollerna kan vi se Jason Ralph (A Most Violent Year), Stella Maeve (The Runaways) och Arjun Gupta (Nurse Jackie). Hela första säsongen finns på HBO-nordic och andra säsongen släpper nya avsnitt varje torsdag.

Arrested development 

I väntan på den femte säsongen som det i skrivandets stund ryktas ska börja filmas i sommar, så finns det redan fyra magiska säsonger att titta på av denna roliga och välgjorda situationskomedi. Serien följer en högst dysfunktionell familj när pappan i familjen grips för förskingring och sonen Michael är tvungen att rädda deras familjeföretag från konkurs. Serien är den roligaste jag har sett, manuset är genialiskt och skådespelarna helt perfekta i sina roller. Jag vet såklart att det är en hyllad serie men jag vet också att väldigt få personer i min omgivning har sett den och då känner jag mig såklart tvungen att tipsa om den. I rollerna kan vi se Jason Bateman (the hogan-clan), Jeffrey Tambor (transparent), Will Arnett (Bojack Horseman), Michael Cera (Juno) och Jessica Walter (Archer). Alla fyra säsonger finns på Netflix.

Innan vi dör 

Nordiska serier borde hyllas betydligt mer än vad den gör idag. Nu har visserligen den norska serien ”Skam” gjort succé vilket jag är väldigt glad och tacksam över. Jag hoppas verkligen att det kan fortsätta i den riktningen och att vi kan producera bra, välgjorda och realistiska serier. Därför vill jag tipsa om ”Innan vi dör”. Det är en thrillerserie där vi får följa en polis (spelad av Marie Richardson) med hög moral och fasta principer som två år tidigare grep sin egen son (spelad av Adam Pålsson) för knarklangning. Han har nu avtjänat sitt straff och vill inte ha kontakt med henne längre. Deras vägar möts igen när hennes älskare samt kollega kidnappas och hon inser att hennes egen son är inblandad. En bra och välgjord thriller som jag tyckte hade mycket potential redan i första scenen. Nya avsnitt släpps på söndagar på SVT 21.00 och tidigare avsnitt finns på SVTplay.

Metros tv-expert Felicia ”Fröken-tv” Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Felicia "Fröken-tv" Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro