ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-huset omringat i Kiev

TT · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013
Protesterna fortsätter i Kiev trots kyla och snålblåst.

Protesterna fortsätter i Kiev trots kyla och snålblåst. Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov


Misstanken om att Ukraina och Ryssland gjort upp om en tullunion gödde lördagens protester i Kiev.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett hundratal polismän omringade tv-huset i Kiev, rapporterade lokala medier på nätet. Tre bussar med kravallpoliser blockerade byggnaden som förutom statstelevisionen även inrymmer Ukrainas radio, enligt kyivpost.com.

Enligt ett uttalande från inrikesdepartementet skyddade poliserna tv-huset mot demonstranter, som sades ha hotat att stoppa sändningarna.

Demonstranterna var ute sjunde dagen i rad och på söndagen väntas upp mot 300 000 samlas.

Ilskan bland oppositionen över att president Viktor Janukovytj för en vecka sedan vände EU ryggen har fått ytterligare bränsle, då presidentkansliet meddelade att Janukovytj i fredags träffat den ryska presidenten Vladimir Putin för att diskutera ett strategiskt partnerskap mellan de två länderna.

Regeringarna i Kiev och Moskva dementerade att Janukovytj och Putin diskuterade en tullunion. Men det hindrade inte tusentals demonstranter att trotsa intensivt snöande och hårda vindar i sin kamp för att Ukraina i stället ska vända sig till väst och EU.

Protesten på Självständighetstorget gick lugnt till.

Ett par hundra demonstranter stod utanför Janukovytjs kontor i Kiev, dit de fraktat ett blåmålat piano med de gula EU-stjärnorna på. Man sjöng och spelade för kravallpoliserna framför byggnaden.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro