ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-intervju torsdag 5/10 Bo Hagström

Stockholm Malin Ledebur · 5 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Bo Hagström Ålder: 58 Bor: Vällinge Familj: Gift Aktuell: Leder ”Solens mat”, i SVT1 kl. 20.30 Fem tv-favoriter: ”Parkinsons”, ”Antikrundan”, ”Aktuellt”, brittiska deckare, sport

I ”Solens mat” gör Bo Hagström en matresa till öarna i Medelhavet.

Vad händer i kvällens avsnitt? – I kväll berättar vi om Beppe, en helt fantastisk fiskare som har gått i land och startat en restaurang på ön Ponza. Ön består av ett stort berg och på ena sidan berget har Beppe sin restaurang, och på andra sidan sin köksträdgård. Han tröttnade på att gå runt berget varje dag och bestämde sig för att gräva en tunnel för hand. Den blev 118 meter lång och tog 19 år att få färdig. Vi går genom tunneln, och lagar lite mat tillsammans.

Du som är Italien-expert, vad får man inte missa att äta och dricka när man är där? – Det finns sanslöst mycket, men är det säsong ska man smaka risotto med vittryffel, den är inte fel. Dessutom finns det helt fantastiska ostar och charkuterier. Till maten ska man dricka lokala viner, då känner man smaken därifrån man är.

Hur viktig är maten för en lyckad resa? – Jag tror faktiskt att matupplevelsen är den nästan största reseupplevelsen. God mat och goda viner blir resans behållning, tillsammans med fint väder.

Har du någon favoritö när det gäller mat? – Det är bra mat överallt, men längre fram i serien gör vi ett program från ön Capraia, där gör man en fiskrätt som är helt fantastisk god.

Malin Heidenfors

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Malin Ledebur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro