ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-läkaren: Vi hade sex

Jonas Andersson · 8 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

De nya uppgifterna om frivilligt samlag avfärdas av åklagaren

klar

Artikellänk är kopierad

Den våldtäktsdömde tv-läkarens nya uppgifter: ”Kvinnan hade frivilligt sex med mig.” Men åklagaren tror inte ett ord på de nya uppgifterna.Den våldtäktsdömde tv-läkaren i Malmö har inför hovrättsrättegången lämnat helt nya uppgifter till polisen. Han hävdar nu att den 24-åriga kvinna som sagt att hon blivit våldtagen av honom när hon var under narkos på hans klinik den 3 maj i själva verket frivilligt hade sex med honom kvällen innan. Detta skulle förklara varför hans sperma påträffats i kvinnans underliv.

Enligt hans försvarare Helene Ek Sederholm är orsaken till att han lämnar dessa uppgifter först nu – efter att ha blivit dömd till tre års och sex månaders fängelse av Malmö tingsrätt – att han tidigare var rädd för att hans fru skulle lämna honom samt att han var helt övertygad om att han skulle frias av tingsrätten.

– Hustrun har nu sagt att hon vill skiljas, säger Helene Ek Sederholm.Saken skulle alltså ha kommit i ett helt nytt läge för honom när målet nu ska upp i hovrätten.

Tv-läkaren hävdar att det var en engångsföreteelse att han och den 24-åriga kvinnan skulle ha haft sex på hans klinik när hon var på besök den 2 maj. De har inte haft något förhållande.

När hon dagen efter var under narkos fick hon, enligt tv-läkarens teori, en hallucination.– Man upphör aldrig att förvåna sig, är kammaråklagare Bo Albrektssons kommentar.

Bo Albrektsson säger att han inte tror ett ord av tv-läkarens nya förklaring.– Men för formens skull kommer vi att ställa frågan om frivilligt sex till målsäganden, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro