ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-läkarens offer om mardrömmarna

Patrick Ekstrand · 6 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VÅLDTÄKT. Den 24-åriga kvinna som anklagar en plastikkirurg i Malmö för att ha våldtagit henne under narkos har för första gången talat ut i medierna.

– Jag har faktiskt inte varit hos en läkare efter det här, för jag klarar inte av manliga läkare, säger hon i en intervju som sänds i TV 3:s ”Efterlyst” i kväll.

– Jag mår ju väldigt dåligt och jag känner mig väldigt kränkt och utnyttjad och han har totalt missbrukat min tillit till honom som både vän och läkare.

I intervjun berättar hon om hur det gick till när de träffades för första gången. Plastikkirurgen är far till en före detta pojkvän.

Hon berättar också att hon har mardrömmar och ätstörningar efter våldtäkten som ska ha ägt rum i maj. Dessutom har hon svårt att lita på andra människor, inklusive vänner.

Under rättegången hävdade läkaren att kvinnan hallucinerade om våldtäkten på grund av narkosmedlet och förklarade hur hans sperma kunde hittas långt inne i hennes slida: Han hade onanerat tidigare under dagen.

Fotnot: Intervjun sänds i sin helhet i ”Efterlyst” i kväll 21.00 på TV 3.

Försvaret tror på fällande dom

TINGSRÄTTEN. På måndag kommer tingsrättens dom och det faktum att plastikkirurgen inte släpptes sedan domstolsförhandlingarna avslutats i måndags talar för att det blir fällande dom, anser både hans försvarare och åklagaren.

Åklagaren Bo Albrektsson yrkar på att läkaren ska dömas till  minst sex års fängelse för grov våldtäkt. Han anser att våldtäkten var planerad.

Dessutom har ytterligare ett 10-tal kvinnor kommit med anklagelser om sexuella övergrepp och flera förundersökningar pågår. Om de leder till åtal kommer en ny rättegång att hållas mot plastikkirurgen.    

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro