ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV-profil vill bli EU-parlamentariker

Johan Nylander · 20 Feb 2013
Uppdaterad 20 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Journalisten och TV-profilen Lars Adaktusson meddelar att han blivit medlem i Kristdemokraterna och att han ska kandidera i nästa års EU-parlamentsval.

I en debattartikel i Dagens Nyheter lägger Lars Adaktuson ut texten kring sina politiska planer. Han menar att Kd förenar tron på individen med byggstenarna som ligger för grund för ett gott samhälle.

“Min övertygelse är att vi mer än någon gång tidigare behöver en familjepolitik som i större utsträckning tar utgångspunkt i barnens behov och den enskilda familjens önskemål. Samtidigt ser jag betydelsen av en etik, byggd på kristen värdegrund, som i sig kan utgöra motvikt till egoism, kortsiktighet och överdrivet reglerande”, skriver han.

Lars Adaktusson beskriver också sin tid som utrikeskorrespondent i Europas trasiga delar för 20 år sedan och hur kriget rasade framför hans ögon i Bosnien. Det är delvis här som han engagemang för EU grundats.

“Krigen i före detta Jugoslavien illustrerar ondskans konsekvenser, men också nödvändigheten av samhörighet och politisk dialog. I dag kan vi konstatera att EU är ett av vår tids största fredsprojekt – i det Europa som genom historien präglats av motsättningar, plågats av diktaturer och delats av järnridån är krig närmast otänkbart”, skriver han.

“Ändå finns det ständigt anledning av pröva vilka beslut som hör hemma på EU-nivå och vilka som kan fattas närmare medborgarna”.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro