ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV-profilens kupp i Nyhetsmorgon – satte punkt för klädkritiken

Evelina Pålsson · 10 Jul 2016
Uppdaterad 10 Jul 2016
Här blottar Jenny Alversjö sitt viktiga budskap när Anna Brolin gästar programmet.

Här blottar Jenny Alversjö sitt viktiga budskap när Anna Brolin gästar programmet. Foto: Montage skärmdump TV4 Nyhetsmorgon


I Nyhetsmorgon sätter programledaren Jenny Alversjö punkt för klädkritiken som hennes kollegor Anna Brolin och Johanna Fränden i TV4:s EM-studion fått motta. "Jag tycker vi gör det klart en gång för alla Anna, vad som gäller kvinnor och hur vi klär oss" säger Jenny och drar upp sitt byxben där hon skrivit Jag klär mig som jag VILL”.

klar

Artikellänk är kopierad

I en uppmärksammad   krönika av Cecilia Giertta får programledarna i TV4:s EM studion kritik för att de inte klär sig jämställt. Krönikören ger bland annat Anna Brolin en känga för att hon bär korta klänningar och kjolar. Men i Nyhetsmorgon får Anna Brolin backning av Jenny Alversjö. När Anna Brolin gästar programmet under söndagen för att snacka om EM-finalen säger Jenny Alversjö:

– Då kommer den stora frågan, vad ska du ha på dig? Det har varit ett himla rabalder över kläder, man blir så trött.

– Ja man blir så trött och det ska ju vara en total ickefråga, så känns det verkligen, säger Anna Brolin i programmet.

– Extrem ickefråga 2016. Jag blir så arg Anna när jag läste det där. Vi ska vara jättestolta att vi har två kompetenta kvinnor som sitter och pratar fotboll i TV4. Så jag tycker vi gör det klart en gång för alla Anna vad som gäller kvinnor och hur vi klär oss, säger Jenny Alversjö och böjer sig ner för att dra upp sitt byxben.

På den blottade vaden har hon skrivit ”Jag klär mig som jag VILL”

– Så, det är det som gäller jag klär mig precis som jag vill och det gör Anna Brolin också, säger Jenny Alversjö och pekar mot benet.

► LÄS MER: Adam Tensta lämnar TV4-studion i protest: "TV4 borde ta sitt ansvar"

► LÄS MER: Här är 8 feministiska framsteg i Sveriges historia

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro