ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV: Så blir du proffs på Fidget spinner

Aron Andersson · 3 Jun 2017
Uppdaterad 3 Jun 2017

Funderar du på att köpa en Fidget spinner? Då gäller det att vara på hugget, trycket på den hajpade leksaken är nämligen stort. Vet du inte ens vad en Fidget spinner är? Var lugn – Metro reder ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är en Fidget spinner?

En fidget spinner.
En fidget spinner.

En Fidget spinner ser ut som på bilden ovan. Och det enklaste sättet att beskriva det är att det är en snurrleksak som du håller i handen.

Hur fungerar en Fidget spinner?

Ett kullager i mitten är ”hemligheten” bakom fidget spinnern.
Ett kullager i mitten är ”hemligheten” bakom fidget spinnern.

I mitten sitter ett kullager och själva snurrkonstruktionen runt detta kan se ut på olika sätt. Ofta är den gjord av plast, men det finns i en mängd olika material. Du håller i kullagret med ena handen och sätter snurr på Fidget spinnern med andra.

Vad är poängen med en Fidget spinner?

Leksaken togs fram redan på 90-talet och marknadsfördes som en produkt för att hjälpa barn med koncentrationssvårigheter. Den riktades specifikt till personer med olika diagnoser, som ADHD eller autism. Många experter var dock oense om hur väl detta hjälpmedel fungerade.

Varför pratar alla plötsligt om Fidget spinner?

Under 2017 seglade det upp som en väldigt populär produkt. Genomslaget har blivit så stort att leksaken förbjudits på vissa skolor, då den distraherat elever. Betydligt fler än de skolbarn som leksaken är tänkt för har kastat sig över produkten.

Var kan jag köpa Fidget spinner?

Genom att bara googla ”Fidget spinner” lär du genast få upp ett antal nätbutiker där du kan beställa en. Det kan nog vara det säkraste sättet just nu för i butik kan leksakerna ta slut rätt fort. Butiker som Teknikmagasinet och Webhallen säljer produkten, men när Metro nyligen gjorde en rundringning var den slut nästan överallt.

Vad kostar en Fidget spinner?

Priset kan skilja ganska mycket, men runt en hundralapp kostar standardversionen, men det går att komma betydligt billigare undan också. Det finns dessutom mer avancerade modeller som kostar därefter.

Hur blir jag duktig på Fidget spinner?

Träna. Det finns en mängd guider och instruktioner på Youtube och andra sajter med exempel på tricks. För att bemästra dessa gäller det helt enkelt att öva så mycket som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro