ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-spel från garaget såldes för 300 000 kr

Aron Andersson · 1 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Getty Images


klar

Artikellänk är kopierad

Om du har gamla tv-spel i förrådet kan det vara värt mödan att gå igenom samlingen. I Kansas hittade en man ett Nintendospel i garaget och sålde det på Ebay – för 300 000 kronor.

Stadium Events är den heliga graalen för Nintendoälskare, åtminstone i rätt version.

Spelet släpptes 1987 men den amerikanska NTSC-utgåvan drogs senare tillbaka och plockades ner från hyllorna. Därefter förstördes de flesta av de 2000 producerade exemplaren.

Bara 200 stycken hann säljas och samlare misstänker att så få som 20 fullständiga versioner av spelet finns kvar.

En av dem låg fram tills för några dagar sedan i ett garage i Kansas, i obruten förpackning. Ägaren letade upp spelet efter att ha läst en artikel om en version som sålts dyrt på nätet, skriver Yahoo games.

Själv hade han tänkt skänka sina gamla spel till second hand-butiker för att säljas till förmån för välgörenhet. Men att sälja spelet på Ebay visade sig vara en bättre affär, en köpare var villig att betala 41 300 dollar, nästan 300 000 svenska kronor.

Själv hade han betalat 30 dollar för spelet.

I Stadium Events utövar du ett antal friidrottsgrenar med hjälp av en matta, Family Fun Fitness, i stället för en vanlig kontroll.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro