ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV-spelare är farligare i trafiken

Stockholm Kristoffer Rengfors · 22 Mar 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare studier visar nu att killar som spelar racingspel kör aggressivare i verkliga livet. Tyska forskare har upptäckt att de som gillar att köra mycket racing framför tv:n råkar ut för fler trafikolyckor än andra förare, skriver Daily Telegraph.

Två olika studier visade att de som spelar spel som Grand Theft Auto erkände att de kör aggressivare och tar större risker i trafiken. En tredje studie visade att män, men inte kvinnor, tar större risker efter att ha spelat racingspel. – Vår slutsats är att tv-spel gör personer till sämre förare, säger Dr, Peter Fischer från Ludvig Maximilians universitetet i München i American psychological association´s journal of experimental psychology där studierna publicerats.

En tidigare studie gjord av British School of Motoring visade att mer än en tredjedel av alla unga förare i Storbritannien kör snabbare i trafiken efter att ha spelat bilspel på dator eller spelkonsol. Så många som 27 procent av unga förare mellan 16 och 24 år erkände att de tar mer risker i trafiken efter att de sladdat loss på skärmen. – Det visar en obestridlig länk mellan tv-spelande och trafikfarlighet, sa British Scool of Motorings säkerhetsrådgivare Robin Cummins till BBC angående den studien.

Metroteknik.se

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro