ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-stjärnorna går över till radion

Hanna Göransson · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pär Lernström, känd från MTV.
Pär Lernström, känd från MTV.

Carina Berg har gjort det, Josefin Crafoord också. Nu tar tv-stjärnorna ­klivet in i radiostudion. Radio är det nya tv. – Det har hänt något i branschen. Radion har börjat jobba mer med affisch­namn, säger Pär Lernström, programledare på Mix Megapol.

Pär började sin karriär på Sveriges Radio. Som programledare på MTV blev han kändis. Nu är han tillbaka där allt började – eller nästan.

I dag är Pär själv ett ­affisch­namn.

Gränsen mellan radio och tv har luckrats upp och fler växlar mellan medierna. – Det är inte längre en schism mellan radio och tv, säger Pär.

Saknar du inte att synas, eller är det lite skönt?– På radion är det okej att ha en dålig dag. Man kan till och med säga det högt. Men alla som håller på med det här uppskattar att synas.

Har du någon radioidol? – Jag är imponerad av Annika (Lantz). Hon har en underbar stil.

Du nämnde precis en av ­Sveriges mest folkkära radio­stjärnor som har gått över till tv … – Nu kommer vi till klimax i den här intervjun, när poängen bekräftas. Man känner tyvärr inte till så många personer längre som arbetar på radion som inte är kända från tv.

”Rix morronzoo” med Roger, Titti och Gert gör tvärtom. De morgonpigga radiopratarna kommer att synas i rutan i höst. I den här genren var Annika Lantz föregångare. Efter flera år på radion tog hon plats i tv-fåtöljen i ”I afton Lantz”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro