ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tv-veterinär riskerar förlora sin licens

Andreas Jelvefors · 3 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SLARV. En veterinär känd från tv riskerar få sin legitmination indragen. Anledningen är att han vägrar prata med Veterinära ansvarsnämnden – trots flera fall av skarp kritik.

I ett fall handlar det om en avelsko som han struntade i att operera varpå den dog. I ett annat fall anklagas han för felaktig diagnos av en häst, samt att ha slarvat med obduktionsprotokoll.– Jag har personliga skäl till att inte svara. Jag tycker det är obehagligt att prata med myndigheter, säger han.

Du har fått både varning och erinran och nu riskerar du att förlora din legitimation.– Ja och gör jag det kommer jag att överklaga, säger veterinären.

Erik Dalfelt, föredragande vid Veterinära ansvarsnämnden, säger :– Han är skyldig som veterinär att svara på kritik. Vi har gång på gång kontaktat honom.Det handlar om fyra till fem ärenden där vi inte fått något svar. Vi tycker det är mycket allvarligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro