ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV4-journalister kidnappades i Rio de Janeiro

Hugo Ewald · 4 Aug 2016
Uppdaterad 4 Aug 2016
Beväpnade män förde in journalisterna i kåkstaden Complexo do Lins.

Beväpnade män förde in journalisterna i kåkstaden Complexo do Lins. Foto: Martina Holmberg/TT/Montage


Tre svenskar fördes tidigt på onsdagskvällen bort av kriminella i Rio de Janeiro när de tog bilder. De tre svenskarna, som är journalister på TV4, släpptes efter att kidnapparna förstått att de inte filmats. Enligt en av journalisterna är dock händelsen överdriven.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagsmorgonen lokal tid fördes tre svenskar bort av kriminella i Rio de Janeri, där OS just nu äger rum.

De tre svenskarna befann sig i en taxi när de klev ut på en stor väg för att ta bilder. Då kom beväpnade män fram och förde in dem i kåkstaden Complexo do Lins, rapporterar SVT. Taxichauffören tyckte sig höra ett skott och begav sig av till närmaste polisstaion för att slå larm.► LÄS MER: Svenskar kidnappade i Rio

– De ville fota. Jag sa att det var farligt men de insisterade. De började fotografera och filma. Då plötsligt kom en kille med pistol och bad oss att gå in i favelan. Jag åkte för att hämta hjälp, säger chauffören till den brasilianska tidningen Veja.

Efter att kidnapparna förstått att de inte blivit filmade släpptes svenskarna som sedan fick hjälp av lokalinvånare att ta sig från Complexo do Lins.

En grupp poliser var på väg för att leta efter svenskarna när de fick höra att de redan tagit sig tillbaka till sitt hotell med taxi. Svenskarna kom sedan att höras på sitt hotellrum. Ingen ska ha skadats.

Enligt uppgifter från svenskarnas anhöriga var de journalister på TV4.  Till TV4 säger en av journalisterna att händelsen överdrivits i brasilianska medier. Enligt honom konfronterades de bara av ett gäng påtända ungdomar, någonting som gjorde taxichauffören rädd. Journalisterna tog sig sedan helt sonika därifrån själva.► LÄS MER: Turister varnas för Rio-bad

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro