ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV4 Play börjar sändas i Apple TV

Aron Andersson · 25 Feb 2014
Uppdaterad 26 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

TV4:s streamingtjänst blir nu den första skandinaviska kanalen att ingå i Apples digitala tv-utbud, rapporter Dagens Media. TV4 Play finns tillgänglig i Apple TV från och med tisdag den 25 februari. – Vi är enormt stolta över att vara den första skandinaviska tv-tjänsten som lanseras i Apple TV. Nu blir det ännu lättare för tittarna att ta del av TV4-Gruppens breda utbud av nöje, aktualitet, sport och nyheter, säger Annika Järund Larsson, kanalchef, TV4 Play, i ett pressmeddelande.

Där står att även en rad nya funktioner samtidigt lanseras i TV4:s tjänst, bland annat en spelkö och möjlighet att favoritmarkera klipp. Dessa nyheter kommer även att komma till TV4 Play-appar till andra plattformar.

I övrigt är tjänsten väldigt lik den som redan finns på annat håll. Den som har en Iphone eller Ipad har med hjälp av funktionen Airplay även tidigare kunnat titta på playappar via mobilen eller surfplattan i sin Apple TV. Men det här är första gången som Apple släpper in en svensk tjänst i själva boxen. 

Det är en förändring av Apples tidigare strategi då företaget varit väldigt restriktiva med att släppa in appar på plattformen. Under det senaste året har detta förändrats något och det har länge ryktats om att teknikjätten gör sig redo för att lansera en ny tv-satsning.

Huruvida nyheter som detta är ett steg mot att förverkliga denna satsning är oklart, och Apple är som vanligt förtegna om sina framtidsplaner. Men nyheten har uppmärksammats även i utländsk media, bland annat av sajten 9to5mac.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro