ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TV4 stoppas från att sända allsvenskan

Leif Granlind · 25 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


Får endast sända häften av matcherna

klar

Artikellänk är kopierad

Allsvenskan på tv är hetare än någonsin – då får TV 4 ett chockbesked: Hovrätten stoppar kanalen från att sända 16 matcher.– Det var inte helt oväntat. Har man rätt brukar man få rätt i slutänden, säger Per Borgklint, vd för C More, till resume.se.Domen betyder att TV 4 bara får visa 14 matcher i år, inte 30 som det förstvar sagt, enligt resume.se.

Bråket började med att C More, ägare av Canal Plus, stämde Kentaro på 100miljoner kronor. Anledningen: Det schweiziska rättighetsbolaget Kentaro som sålderättigheterna till C More – sålde även matcher till TV 4.

C More menar att det bryter mot avtalet och tog det hela till rätten. Deförlorade i tingsrätten, överklagade – men i hovrätten gick det alltsåbättre.– Vi fortsätter att sända veckans match som vanligt. Konsekvenserna blirsnarare en fråga för TV4. Det här är vad som händer när man låter skojarehantera rättigheter på det här viset, säger Per Borgklint till resume.se

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro