ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två 24-åriga män åtalas för Aarons död

Clarence Frenker och John Lindblom · 30 Sep 2011
Uppdaterad 30 Sep 2011
Aaron Caceres Aros misshandlades till döds på Max hamburgerrestaurang när han var i Stockholm för att fira sin 23-årsdag.

Aaron Caceres Aros misshandlades till döds på Max hamburgerrestaurang när han var i Stockholm för att fira sin 23-årsdag. Foto: privat


23-åriga Aaron firade sin födelsedag. Hamnade i bråk på restaurang Avled efter misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Aaron Caceres Aros, 23, avled efter köbråk på hamburgerrestaurangen Max. Nu åtalas två 24-åriga män för att ha vållat hans död.

En av de åtalade har erkänt delaktighet.

– Han trängde sig i kön, uppger 24-åringen i förhör där han  också erkänner att han delat ut de inledande knytnävsslagen.

Aaron Caceres Aros, 23, hade firat sin födelsedag den 22 maj i år i centrala Stockholm och stannade till på MAX Hamngatan innan hemfärd.

Framme vid kassan hamnar han plötsligt i bråk med en jämnårig man som till slut tvingas beställa efter Aaron.

En övervakningsfilm visar hur den bortmotade mannen senare springer fram och slår Aaron med knytnävsslag. En kamrat till gärningsmannen ansluter med ytterligare flera knytnävsslag.

Efter ett intensivt spaningsarbete kunde två män gripas den 13 september. Nu åtalas de för grov misshandel och vållande till annans död.

– Att det trots många övervakningsbilder tog flera månader innan de greps berodde på stora identifieringsproblem, säger polisutredare Sten-Åke Wranding, till Metro.

Den 24-åring som bråkade med offret i kön, uppger vidare i förhör att han först själv blev attackerad i kön. Den andre åtalade mannen nekar helt till brott.

Offret avled av en kraftig blödning i hjärnan. Vad som var avggörande för den tragiska utgången av misshandeln har rättsläkare har svårt att fastställa. Knytnävslagen gjorde att Aaron Caceres Aros föll baklänges och slog bakhuvudet  i golvet eller en bänkskiva.

De båda åtalade sitter fortsatt häktade.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker och John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro