ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två anhållna efter pokerturnering

Stockholm TT · 25 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Turneringen hade 700 startande och en prispott på mer än en miljon kronor när polisen slog till.

Det innebär att en fällande dom för grovt dobbleri bör hamna i den del av straffskalan där det inte räcker med böter, enligt Hallstedt. -I min värld kan det inte bli mycket större än så här, säger han om arrangemanget. Det gör ärendet speciellt viktigt för Lotteriinspektionen att följa.

En stunds letande på internet visar att det finns åtskilliga pokerklubbar i Sverige, ändå är arrangerat pokerspel inte tillåtet enligt lagen. -90 procent av klubbarna är olagliga, säger Hallstedt. Han berättar att det visserligen finns en teoretisk möjlighet för en arrangör i Sverige att ordna pokerspel och få tillstånd till det, men att lotterilagen då begränsar insatserna så hårt att spelet inte blir så lockande. Vinstgränsen är satt vid max 100 kronor. Flera kändisar Pokerturneringen i Grebbestad hade inte precis smusslat och smugit med sitt arrangemang. Man höll hög profil och hade bland annat bjudit in kändisar som Markoolio och Joakim Geigert för att få extra glans kring arrangemanget. -De har kört helt öppet, säger Hallstedt om arrangörerna. -Det var bland annat därför vi gjorde polisanmälan. Lotteriinspektionen kan inte själv gå in och stoppa en turnering utan är beroende av att polisen agerar. -Det är inte alltid de gör det, men det har märkts ett större intresse nu, tycker Hallstedt. Han har uppfattningen att det ofta står internationella spelbolag bakom turneringarna i Sverige och att arrangörerna vet att de bryter mot lagen. -Det är ganska medvetna satsningar, tror Hallstedt. Inga skumma klubbar Turneringar som den i Grebbestad är ljusår från gamla tiders dolda, slutna spelklubbar där man spelade poker om stora pengar i skymundan. Nu är det annorlunda. -Men det är fortfarande olagligt, tycker Hallstedt. Målet med den nya tidens pokerturneringar kan vara allt från att skaffa nya kunder till spelbolagens nätverksamhet till att påverka opinionen för att få lagen ändrad.

TT: Hur känns det att jobba när så många uppenbarligen struntar i era bestämmelser? -Mycket frustrerande, säger Hallstedt. De båda anhållna förnekar brott. Männen anhölls under lördagen och åklagaren har tid till klockan 12 på tisdag för att avgöra om de båda ska begäras häktade.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro