ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två av tavlorna från miljardkuppen funna

TT · 19 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två av de konstverk som stals i Zürich i Schweiz förra veckan har återfunnits i en bil på parkeringsplatsen vid Zürichs sjukhus. Det bekräftas nu av schweizisk polis.

Ett av verken är gjort av Vincent van Gogh och ett av Claude Monet.

Polisen spärrade på tisdagen av ett område runt psykiatriska universitetskliniken sedan en misstänkt bil uppmärksammats på platsen.Polisens talesperson vill inte kommentera händelsen, men den lokala tv-stationen TeleZuri citerar ett vittne som hävdar att det fanns tre tavlor i bilen. Namnet på det privata museet som tavlorna tillhör ska ha funnits på tavlorna.Radiostationen Radio 24 citerar ett annat vittne som sade att en anställd på sjukhuset hade hittat tavlor i en olåst bil.En vit bil bogserades bort från platsen efter att polisen gjort en undersökning.För drygt en vecka sedan stal tre beväpnade rånare fyra mästerverk av impressionisterna Cézanne, Degas, van Gogh, och Monet från den schweiziske industrimannen Emil Bührles samling. Konstkuppen var en de största som någonsin genomförts i världen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro