ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två av tre har hemlisar i mobiltelefonen

Metroteknik.se · 22 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Två av tre vill dölja hamligheter i sin telefon.

Två av tre vill dölja hamligheter i sin telefon. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

MOBILHEMLISAR. Två av tre har någon hemlighet i sin mobiltelefon som de inte vill att någon annan ska se. Men en av fyra tycker ändå det är okej att titta i någon annans inkorg. Det visar en undersökning gjord av teleoperatören Halebop. Drygt 1600 personer har svart på frågor kring sina sms- och mms-vanor.De hemligheter 66 procent vill undanhålla är främst privata meddelanden. Var fjärde person har bilder eller filmklipp de anser vara ytterst privata. Drygt en fjärdel tycker det är  helt okej att kolla i ens partners inkorg. Cirka 35 procent har redan gått över gränsen och läst partners meddelanden.

Undersökningen visar också att de allra flesta föredrar att ringa för att meddela när de är försenade, men de lite mindre problemen löser många via sms. För att ställa in ett möte väljer ca 32 procent sms. Mer än hälften ansåg att sms är det bästa sättet att höra av sig vid högtider, bara drygt en av tio väljer att ringa istället.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro