ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två barn överfallna och rånade i hemmet

Maria Forsström · 12 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Två pojkar, som uppges vara 10 och 16 år gamla, har överfallits och rånats i en lägenhet i Skärholmen i södra Stockholm. Tre svartklädda och maskerade män ska ha bundit ihop barnen och tejpat över munnen. Larmet kom klockan 12.27.

– En av pojkarna har lyckats lösgöra sig och ringa polisen, säger insatschef Tobias Lövström, som är på plats utanför bostadshuset.

Enligt pappan, som kom ut ur lägenheten när Metro var på plats, var det den äldre pojken som lyckades larma polisen. Sedan ringde han sina föräldrar, som båda var på jobbet när det hände. 

Den yngre pojken hade självmant öppnat dörren för rånarna, som då slagit den äldre pojken i huvudet med någon form av tillhygge, sedan försökt tvinga 10-åringen att visa var "pappas pengar" fanns.

– Han mår mycket dåligt. Han trodde att det var kompisar som knackat på, säger pojkarnas pappa.

Ett vittne, som bor i samma uppgång som pojkarna, såg tre svartklädda män på moped lämna huset vid tiden för överfallet.

– Jag var på väg ut genom porten för att handla när jag såg dem. Jag trodde de var kompisar, man tänker ju inte så mycket. De verkade lugna. När jag kom tillbaka sa polisen att det hänt något, så då berättade jag det, säger grannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro