ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två bröder röjde krögare ur vägen

Daniel Olsson · 2 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Metro


klar

Artikellänk är kopierad

När de båda brödernas restauranger gick i konkurs tog de lagen i egna händer för att avskräcka andra från att lägga bud på verksamheten. Två krögare som visade intresse för de populära restaurangerna i centrala Göteborg fick sina bilar uppbrända. Andra intressenter fick ta emot hot via telefon och brev.

I dag åtalas de båda männen, 29 och 31 år gamla, för en sammanhängande brotts­­pl­an med syfte att driva vidare verksamheten, som gått i konkurs, i egen regi. En yngre bror till de båda och en tidigare anställd misstänks för inblandning i själva attentaten.– De två äldre bröderna ser jag som hjärnorna bakom det här. Sedan har de förmått andra att utföra gärningarna, säger chefsåklagare Jonas Almström.

När männen greps i våras beslagtog polisen olaglig avlyssningsutrustning som man tror har använts för att bugga konkursförvaltaren när han visade runt intresserade budgivare i restauranglokalerna. Polisens kartläggning visar att männen sedan skickat efter ägandeuppgifter på krögarnas bilar.

Till härvan knyts också den anlagda branden mot en elbutik vid Brunnsparken i mitten av mars. I det fallet misstänks bröderna ha uppfattat fel namn vid avlyssningen och på så vis angripit fel näringsidkare.

De tre bröderna och den tidigare anställde nekar till brott, medan två andra misstänkta gjort en del medgivanden under utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro