ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två döda i explosioner vid maraton i Boston

TT · 15 Apr 2013
Uppdaterad 15 Apr 2013

Foto: Scanpix


Flera människor har skadats svårt i explosioner vid mållinjen för Boston Marathon i USA, rapporterar AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

►Läs mer: Svenska Henrik ”Det kom brandbilar från alla håll”►Läs mer: 68 svenskar deltog i loppet►Läs mer: Bilderna från kaoset

Tidningen Boston Globes reporter talar om "dussintals" människor som har fått allvarliga skador, rapporterar tidningen på Twitter. Det talas om två kraftiga explosioner kort efter varandra.

Loppet hade hunnit halvvägs när explosionerna inträffade, rapporterar CNN.  

Boston Marathon är traditionellt en folkfest, och mycket folk hade samlats i närheten av mållinjen.

CBS kanal i Boston visar bilder på tjock grå rök från en byggnad vid mållinjen. – Jag hörde ett stor smäll och såg ett stort rökmoln. Sedan hörde jag ytterligare en smäll vid trottoaren, säger ett ögonvittne till CNN. – Det var då alla fick panik.

Bostonpolisen talar om "minst en" explosion nära mållinjen, men vet inte ännu hur många skadade det är tal om. Tusentals löpare deltog i den 117:e upplagan av Boston Marathon.

Skadade har förts till loppets sjukvårdstält vid mållinjen för vård. Fönster längs med en stor del av gatan har krossats. – Man kan se tydligt hur kroppsdelar ligger söndersprängda på gatan. Detta var inte en oavsiktlig explosion, hävdar tv-kanalen NBC:s reporter på platsen.

Polisen i New York utökar säkerheten och placerar ut antiterrorstyrkor runt landmärken och hotell på Manhattan, rapporterar Reuters

Christofer Salmén från Stockholm gick i mål för drygt två timmar sedan, runt 19.30 svensk tid. Efter det gick han och satte sig på en restaurang ungefär två kilometer från målgången. Några explosioner har han inte märkt av. – Vi har sett en del polisbilar och helikoptrar, men ingen rök eller så. Det enda vi ser är det som syns på tv just nu. Alla står här och tittar på tv:n och är oroliga och undrar vad som händer, säger han till TT.

Polisen evakuerar ett näraliggande Lenox hotel, uppger lokala medier. Polisen uppges undersöka omgivningen för möjliga sprängladdningar.

– Alla blev som galna. Det kändes som ett kanonskott, säger ett ögonvittne till CNN. – Folk skyndade sig för att hjälpa de skadade. Det var många med mycket, mycket hemska skador.

►Läs mer: Svenska Henrik ”Det kom brandbilar från alla håll”►Läs mer: 68 svenskar deltog i loppet►Läs mer: Bilderna från kaoset

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro