ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två döms för grov våldtäkt – spred video från övergreppet på Snapchat

David Peterson · 19 Jan 2018
Uppdaterad 19 Jan 2018

Foto: TT


Två unga män döms till fängelse respektive sluten ungdomsvård efter en grov våldtäkt på en 18-årig kvinna. En av ungdomarna filmade även övergreppet och spred videon via Snapchat.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under en hemmafest i Täby i början av december som de unga männen, den ena 17 år och den andra 18 år, våldtog en 18-årig kvinna.

Offret och förövarna var bekanta med varandra och hade gått på samma skola.

Under den grova våldtäkten bestämde sig 17-åringen för att börja filma. Videon skickade han sedan via meddelandetjänsten Snapchat till ett par bekanta – möjligtvis för att skryta om att han hade haft sex, enligt domen från Attunda tingsrätt.

I efterhand ångrade han att han spelat in våldtäkten och försökte radera filmen från kompisarnas mobiler. Men polisen fann filmen på en av telefonerna som fått den skickad till sig. Filmen, som visar delar av våldtäkten, har använts som bevisning.

Nu döms den 18-åriga mannen till fängelse i två år och fyra månader. 17-åringen döms till sluten ungdomsvård i ett år.

Förra året fick den så kallade Snapchat-våldtäkten i Uppsala stor uppmärksamhet. Två män dömdes för inblandning i en våldtäkt genomförd på en kvinna i ett hotellrum. En film från övergreppet spreds via Snapchat.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro