ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två fall av sexuellt ofredande anmälda under Way out west

Åsa Larsson · 15 Aug 2016
Uppdaterad 15 Aug 2016
Det är oklart vilken spelning som det misstänkta brottet ska ha skett under. Här spelar Massive Attack på Azaleascenen under festivalen Way Out West i Göteborg på lördagen.

Det är oklart vilken spelning som det misstänkta brottet ska ha skett under. Här spelar Massive Attack på Azaleascenen under festivalen Way Out West i Göteborg på lördagen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Två kvinnor har anmält att de blivit sexuellt ofredade i samband med festivalen Way Out West i Göteborg, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna kom fram till polis på söndagen och anmälde att hon i torsdags blivit sexuellt ofredad av en gärningsman på Bananpiren. Way out west-festivalen har klubbar på olika platser i Göteborg och däribland Bananpiren.

En förundersökning har inletts, enligt Ulla Brehm, polisens presstalesman i Region Väst. 

En annan kvinna anmälde på lördagskvällen att hon blivit sexuellt ofredad av en man framför en scen inne på festivalområdet. Signalement på den misstänkte gärningsmannen gick snabbt ut till ordningsvakter och polis.►LÄS MER: Way out west fortsätter nästa år Ingen har gripits i något av fallen.

Joakim Skoglund, pressansvarig för Way out west, tror att debatten som varit under året givit viss effekt.

– Uppenbarligen förhindrade det inte att det upppstod brott men däremot är det bra att det gjorts polisanmälningar. Det är någonstans där vi måste börja, att belysa problemen och att vi får bort mörkertalen, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro