ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två festivaler – men bara ett enda Hives

Sara Stolt · 12 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
The Hives. 

The Hives. 


klar

Artikellänk är kopierad

Chris Dangerous.
Chris Dangerous.

De har setts av såväl Scarlett Johansson som Tom Hanks. Nu är bandet på hemmaplan, redo att göra årets sommarspelningar i favoritlandet.– Vi minns när vi själva var på festivaler och söp skallen av oss och klättrade i träd, säger Christian ”Chris Dangerous” Grahn, 30, mannen bakom ett par av Sveriges mest hyllade trumpinnar.

Det är ofta han som väljer vad som ska spelas under The Hives konserter.– Förut spelade vi så in i helvete fort. Vi spelade 20 låtar på 20 minuter, och det är fysiskt tufft för en trummis som inte vill krampa. Då var det bäst att jag gjorde listan, och det där har hängt kvar.

Om The Hives spelar hittar som ”Tick tick boom”, ”Main offender”, ”Walk idiot walk” och ”Hate to say I told you so” låter Chris Dangerous vara osagt. Men en sak är säker – bandet njuter av att vara tillbaka i Sverige efter USA-turnén och spelningarna tillsammans med The Donnas.– Jag har saknat toapapperet, familjen, skogen, ­in­sjöarna, Elsas Konditori i Norberg, promenaderna med hundarna. Och det finns mycket barn i bandet.

Har The Hives inte använt toapapper i USA?– Jo, men det är dålig ”kvalle” på det, säger Chris Dangerous.

Senare i sommar spelar The Hives på Where The Action Is, Peace & Love och Kirunafestivalen. – Det har gått bra i USA. Det händer att Tom Hanks och lite hockeylirare dyker upp. Scarlett Johansson har också kommit.

Tar Pelle Almqvist för mycket fokus från er andra?– Nej. Han skulle kunna ta mer plats. Jag älskar min Pelle.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro