ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två greps efter skottdrama

Mary Örnborg · 21 Mar 2011
Uppdaterad 21 Mar 2011
Polisens tekniker placerar en tomhylsa i en påse efter skottlossningen på Köpenhamnsvägen.

Polisens tekniker placerar en tomhylsa i en påse efter skottlossningen på Köpenhamnsvägen. Foto: Scanpix


Bil besköts vid rödljus i Malmö. Två män greps i går. Misstänks för mordförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

Två män, 20 och 23 år, greps på söndagen misstänkta för mordförsök i samband med en skottlossning i korsningen Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det var vid strax innan 16-tiden i går eftermiddag som flera personer hörde av sig till polisen om en skottlossning. Enligt vittnen på plats ska först en bil ha stannat vid ett rödljus  samtidigt som en man steg ur den bakomvarande  bilen och avfyrade tre skott med ett vapen mot bilen framför.

När polisen kom till platsen var dock varken offret eller gärningsmännen kvar på plats. Men tack vare vittnesuppgifter kunde polisen till slut spåra gärningsmannabilen. – I anslutning till gärningsmannabilen hittade vi också ägaren till bilen som är en av de misstänkta samt ytterligare en person i en lägenhet där också ett vapen hittades, säger  Peter Martin, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.

Ägaren till bilen som besköts hörde så småningom också av sig till polisen. Ingen har skadats i skottlossningen men minst två skott ska ha träffat bakrutan på den påskjutna bilen. Gärningsmännen är kända av polisen sedan tidigare men inte offret. – Vi har i nuläget ingen förklaring till vad som ligger bakom skottlossningen, säger Peter Martin.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro