ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två gripna efter skott i Vällingby centrum

Metro · 30 Jan 2013
Uppdaterad 30 Jan 2013

Tomhylsor hittade på två ställen. Oklart om det rör sig om ett rån.

klar

Artikellänk är kopierad

Två personer har gripits i samband med den misstänkta skottlossningen i Vällingby Centrum, i västra Stockholm. De greps i området. 

I centrumet ligger både en bank och en guldsmedsaffär. Om det ska ha rört sig om ett rån eller ett rånförsök är det enligt polisen för tidigt att uttala sig om. Till en början rubricerar polisen det som mordförsök.

– Man har hittat tomhylsor på två ställen. Utanför en butik och vid en mur vid Vittangiplan, säger Towe Hägg, pressinformatör vid Stockholmspolisen.  Uppgifter att personer har lämnats i en personbil, men det kan ha handlat om personer som är rädda och lämnade platsen, säger hon till metro.se. Ingen person har kommit in till länets sjukhus med skottskador, men ändå kvarstår misstanken om mordförsök. 

– Man har uppenbarligen inte träffat någon. Vi har gripit två personer gör det lättare att ta reda på vad som hänt, säger Ulf Lindgren på polisen. Tunnelbanestationen Vällingby Centrum stängdes tillfälligt av, men är öppen för trafik sedan strax efter halv fyra. Handelsbankens presschef Henrik Westman dementerar medieuppgifter att det ska handla om ett rån eller rånförsök mot Handelsbanken. – Någonting har hänt i Vällingby, men det har inte riktats mot Handelsbanken.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro