ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två kronor på notan blir mat åt fattiga barn

Ulrica Widsell · 4 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Erik Lallerstedt stöder kampanjen.

Erik Lallerstedt stöder kampanjen. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

MAT Krögaren Erik Lallerstedt utmanar sina krogkollegor att stödja svenska FN-förbundets skolmatskampanj. Gäster på Eriks Lallerstedts restaurang Gondolen vid Slussen i Stockholm kan från och med i går köpa en eller flera extra måltider för två kronor styck när de betalar notan. Måltiderna är skolmat till barn i Afghanistan, Etiopien, Kongo, Kambodja och Nicaragua. Att barnen får mat i skolan är enligt FN-kampanjens tanke ett sätt att påverka föräldrarna att låta barnen gå i skolan och på längre sikt minska fattigdomen. De skänkta pengarna bidrar till att skolmat kan lagas lokalt.

– Det är lätt att engagera sig i att hälpa barn som har det svårt i de här länderna. Det här är en början och jag hoppas jag kan lämna stafettpinnen vidare till så många som möjlig, säger Erik Lallerstedt.

Junibackens restaurang och kedjan Barista Fair Trade Coffee i Uppsala, Malmö och Umeå är också med i kampanjen från start.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro