ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två lösa hundar gick till attack – bet ihjäl kattungen Stickan

Sofia Clason · 18 Feb 2018
Uppdaterad 18 Feb 2018
Bilden är en genrebild och föreställer inte kattungen Stickan.

Bilden är en genrebild och föreställer inte kattungen Stickan. Foto: Pixabay


Tidigt under onsdagsmorgonen vaknade en kattägare av skrik utanför huset i Kramfors. Två lösa hundar hade gått till attack mot kvinnans kattunge. Jag skrek något fruktansvärt”, berättar ägaren.

klar

Artikellänk är kopierad

När kvinnan hörde Stickan skrika rusade hon ut på trappen, där hon möttes av två lösa hundar som gått till attack mot kattungen. Kvinnan försökte skrämma bort hundarna och brottades med dem för att få tag på kattungen. Men tillslut orkade hon inte kämpa mer mot de aggressiva hundarna.– Jag såg efter en spade eller något som jag kunde slå dem med, men när jag släppte greppet om Stickan så sprang de iväg med honom, berättar kvinnan för Sundsvalls Tidning.

Kattägaren ringde då polisen, som kom dit snabbt nog för att hinna se hundarna som var kvar längre ner i området. Däremot lyckades de inte rädda Stickan, som åts upp av hundarna.

Poliskommissarie Bo Nordqvist menar att det är ovanligt med djurärenden som går så här illa. Men när de gör det faller ärendena under lagen om tillsyn över hundar och katter. I första hand utfärdas då ett koppeltvång. Misstänker man att hundarna far illa i hemmet blir Länsstyrelsen inkopplad och då kan djuren omhändertas eller i värsta fall avlivas.

Stickans ägare berättar att hon funderat över om det ens är värt att bo kvar på sin gård, efter händelsen som ledde till kattungens död.– Jag mår också jättedåligt och har grinat två dagar i sträck för att jag inte kunde rädda min lilla kattunge, säger kattägaren till Sundsvalls Tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro