ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två män anhållna misstänkta för Landskronamord

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Knivskärningen skedde i en port i närheten av en klubblokal. Offret tog sig sedan ut på gatan där han föll ihop och blev liggande. Mannen blödde kraftigt efter knivhugg som tagit illa både i ryggen och i buken. Han fördes i ilfart till Universitetssjukhuset i Lund och levde vid ankomsten. Men läkarna lyckades inte rädda hans liv, utan 35-åringen dog på operationsbordet.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen, och började genast utredningsarbetet med att höra vittnen som befunnits sig på plats, samt anhöriga och vänner till den knivskurne mannen.

Det var under det utredningsarbetet som det framkom uppgifter som ledde till att de två männen i 45-årsåldern kunde gripas bara några timmar efter knivdådet.

Männen förhördes, och kammaråklagare Margaretha Danielsson-Olvon i Helsingborg beslöt senare under måndagen att båda skulle anhållas som misstänkta för mord.

Den döde 35-åringen saknar adress i Sverige, men har anknytning till Landskrona.

De två misstänkta männen är kända av polisen sedan tidigare för andra brott. Om det rört sig om andra våldsbrott ville Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell inte gå in på.

Det rådde fortfarande på måndagseftermiddagen oklarheter i vad som varit anledningen till att bråket uppstod mellan männen. Det var också oklart om bråket hade föregåtts av någon dispyt eller annat inne på klubben, eller om det startat utanför. -Vi måste prata med ganska många nu för att reda ut relationerna och se om det har funnits någon ovänskap här sedan tidigare, säger Lars Förstell till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro