ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två män överbord utanför Ystad

Conny Emmelin · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Vädret vid platsen där två män fallit överbord söder om Ystad har försämrats, uppger Sjö- och flygräddningscentralen. De två har legat i vattnet i flera timmar utan flytväst och ännu har de inte hittats, trots intensiv sökinsats.

klar

Artikellänk är kopierad

Männen föll överbord från ett holländskt fraktfartyg vid 8:30-tiden på torsdagsmorgonen och sjö- och flygräddningen har enheter på plats som inlett ett räddningsarbete. Två helikoptrar och ett flygplan söker i området och flera räddningsbåtar är på plats. Olycksplatsen ligger 14 distansminuter söder om Ystad.

Det blåser hård vind mellan 15-20 meter per sekund på platsen och enligt sjöräddningen är det grov sjö. Men det är oklart varför männen fallit överbord. 

Enligt vädertjänsten Foreca ligger kallfronten som hör ihop med ovädret Sven vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen över Jylland. 

– De tilltagande vindarna utanför kusten hänger ihop med ovädret som närmar sig, säger Maria Jönsson, metereolog på Foreca.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro