ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två narkotikadömda hängda i Singapore

Stockholm TT · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Männen var dömda för narkotikasmuggling. Stadsstatens premiärminister Lee Hsien Loong avvisade vädjandena om nåd med motiveringen att en hård linje är nödvändig för att skydda Singapores intressen.

Singapore, med 4,4 miljoner invånare, har flesta antalet avrättningar i världen räknat per person. Sedan 1991 har 420 människor hängts i Singapore enligt Amnesty International.

Den 21-årige nigerianen Iwuchukwu Amara Tochi och den statslöse Okeke Nelson Malachy, 35 år, hängdes vid sextiden på morgonen i Changi-fängelset, meddelade byrån för narkotikabekämpning.

Tochi greps på Singapores flygplats Changi i november 2004 med 727 gram heroin. Malachi greps efter att ha utpekats av polis som mottagaren av heroinet.

Premiärministern skrev i ett brev till Nigerias president Olusegun Obasanjo att mängden heroin som Tochi hade med sig motsvarar 48 000 doser - "tillräckligt för att förstöra många liv och familjer".

Obasanju hade vädjat till Singapore att åtminstone skjuta upp avrättningen av Tochi, som var en duktig fotbollsspelare i Nigeria enligt en människorättsgrupp mot dödsstraff i Singapore.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro